top of page

עמותת אינמ"א היא עמותה לקידום התרבות, האמנות והחינוך, שנוסדה בירושלים בידי אנשי תרבות יוצאי מדינות חבר העמים.

הפרויקט העיקרי של העמותה הוא פלטפורמת האמנות הבינלאומית – מרחב לדיאלוג בין התרבויות השונות של אירופה, אמריקה, אסיה והמזרח התיכון. הפלטפורמה שואפת למקם את ישראל כחלק בלתי נפרד מהמרחב התרבותי העולמי, לבנות קשרים אופקיים בין בני לאומים שונים ולהרחיב את גבולות ההבנה ההדדית.

כיום פועלים על גבי הפלטפורמה אמנים ויוצרים משש מדינות – ישראל, קוריאה, בלגיה, צרפת, ארה"ב ומונגוליה.

תוצרי הפלטפורמה יוצגו בתערוכה, כנס וסדנה שיתקיימו בנובמבר 2023 במסגרת תכנית הביאנלה של ירושלים, במוזיאון הסובלנות וב"הרמוניה" מרכז תרבות ירושלים. נושא העל של האירועים, בהם ישתתפו אורחים מכל המדינות הפעילות בפלטפורמה, יהיה "אמנות ונומדים: טבע אחר". נושא זה, שנקשר לאורח החיים הנוודי, משקף גם את תהליכי ההגירה העכשוויים ומציג שאלות בדבר ההגירה הטכנולוגית אל העולם הדיגיטלי.

מידע נוסף על האירועים המתוכננים ניתן למצוא בעמוד הזה.

חברים יקרים! 
אנחנו מבקשים פרסום/חסות לפרויקט האמנות שלנו בפלטפורמת מימון ההמונים  headstart.co.il 

יחד אתכם נוכל לערוך תערוכה בינלאומית של אמנים נפלאים מדרום קוריאה, מונגוליה, בלגיה, צרפת וארה"ב
ברמה הראויה לירושלים!

אנחנו רוצים שירושלים תהיה גם בירת האמנות העכשווית, ואנחנו משקיעים בזה את מאמצינו.

Nomadism_logo_Hebrew1.gif

"אמנות ונומדים: טבע אחר" הוא פרויקט אמנויות דיגיטליות חדשות שעומד להתקיים בירושלים בנובמבר 2023 במסגרת התוכנית הבינלאומית "The Art Platform On"

נומדיזם הוא קונספט המשקף את אורח החיים של נווד. נווד בוחר בתנועה כדרך לשרוד או למצוא מקום לחיים טובים יותר. כיום, נושא זה הופך יותר ויותר רלוונטי, כיון שהוא משקף את תהליכי ההגירה העמוקים המתרחשים ברחבי העולם. במקביל הוא מעלה שאלות חשובות לניתוח של חברה מודרנית שהגיעה לדיגיטליזציה, בעלת השפעה עמוקה על התרבות והאמנות ומגדירה במובנים רבים את פעילות האמנים הדיגיטליים כדרך חיים חדשה.

ART AND NOMADS

אוצרים שותפים

— נוח ג'נסוק, יוג׳ין לי (רפובליקת קוריאה)
http://artplatform.width1024.co.kr

— נטליה קמנטסקיה (ישראל)
http://www.artplatformon.com

— גלינה בלייך (ישראל) 
https://bleikh.art

— אלכסנדרה דמנטייבה (בלגיה)https://alexdementieva.org

— סולונגו (מונגוליה)

http://www.landartmongolia.com

— אירינה דנילובה (ארה"ב)

https://www.irinadanilova.net 

התכנית

— תערוכת אמנות בינלאומית
— כנס "אמנות ונומדים: טבע אחר"
— וורקשופ "סדנת plein-air ירושלמית דיגיטלית"

מארגנים שותפים

— עמותת אנמ"א תרבות אמנות וחינוך (INEMEA), ישראל

    http://inemea.org

— IVCAA, רפובליקת קוריאה
    http://www.artplatformon.com

— ADEM, בלגיה
    http://ademlabo.eu

— PROJECT 59, USA
    http://www.project59.org

תאריכים משוערים

20/11/2023–30/11/2022

"הרמוניה" מרכז תרבות עירוני ירושלים

PREHISTORY

רקע כללי

 

הפרויקט “The Art Platform On” הוקם על ידי IVCAA בגוואנגג’ו, רפובליקת קוריאה.
הפרויקט “The Art Platform On” מפגיש ומאחד אמנים ממדינות אסיה, אירופה והמזרח התיכון. כל אוצר אמנות מייצג את אמני ארצו בנושא התערוכה, וכן דן בבעיות המרכזיות ובמגמות הכלליות באמנות מדינותיו בכנס.
בשנת 2021, בעקבות הגבלות שנגרמו על ידי מגיפת הקורונה, התקיים האירוע הראשון של “The Art Platform On
בנובמבר 2022 התקיימה בגוואנגג’ו תערוכה של 47 אמנים מחמש מדינות שסיסמתה היתה “אמנות וסביבה = הצומת” כאירוע קולקטיבי בינלאומי המגדיר את ערכה של האמנות ותפקידה בחיפוש אחר פרקטיקות חברתיות וחקר משותף של הנושאים הקשורים לאקולוגיה ואיכות הסביבה.
הודות למאמצים המשותפים של אוצרים מדרום קוריאה, ישראל, מונגוליה, צרפת ובלגיה, כ-100 אמנים עכשוויים מקומיים ובינלאומיים כבר לקחו חלק בפרויקט זה.

AT THE MOMENT

כַּיוֹם

 

אנו פועלים להרחבת הפלטפורמה הדיגיטלית הרב-לאומית והרב-מימדית, המיועדת לא רק לדיון ולמחקר, אלא גם לעשייה אמנותית. בשנת 2023, כחלק מתוכנית "The Art Platform On", נארגן תערוכה וכנס בישראל בשיתוף עמיתינו מהמדינות המשתתפות בפרויקט.
אנו משתפים בתכנית שלנו אמנים, מוסדות ומומחים שחוצים בחופשיות את הגדרות של המגבלות האזוריות. משתתפי התוכנית הם בעלי רעיונות מקוריים ואינם מסתמכים רק על קהילה, מדינה או רקע תרבותי ספציפי על מנת להגדיר את המיקום והזהות האמנותית שלהם.
האוצרים של כל מדינה-משתתפת: ישראל, רפובליקת קוריאה, בלגיה, צרפת וארצות הברית, יציגו אמנים ומרצים באחד הנושאים הרלוונטיים ביותר
– "אמנות ונומדים: טבע אחר".
שינויים גלובליים המתרחשים בעולם, שלכאורה לא נוגעים בכל אדם ספציפי, משפיעים בסופו של דבר על חיי היומיום שלנו, על הגורל האינדיבידואלי אך גם המשותף שלנו.
פרויקט זה יהווה שלב מתקדם בתוכנית חילופי תרבות ארוכת טווח. 
הוא נועד להיות פעולה קולקטיבית בניסיון לאתחל מחדש את המצב הנוכחי באמצעות שפת האמנות העכשווית.
נראה כי נושא הפרויקט – נומדיזם – רלוונטי במיוחד עבור מדינת ישראל. לעם היהודי ניסיון היסטורי רב בתחום הנוודות. רוב היהודים הגיעו אל אדמתם ומדינתם בתקופות שונות, ורבים מהם, כמו חלק מהאמנים המשתתפים בפרויקט, הם עדיין נוודים
הפזורים ברחבי העולם.
התכנית כוללת כיתות אמן והרצאות ותלווה בסדנה דיגיטלית Digital Plein-air Workshop.

Nomadism_logo_English1.gif
Nomadism_logo_Hebrew1.gif

התערוכה "אמנות ונומדים: טבע אחר"

ירושלים
21-30 בנובמבר 2023

 

התערוכה וכנס בינלאומים "אמנות ונומדים: טבע אחר" נארגן בישראל בשיתוף עמיתינו מהמדינות שונות המשתתפות

בפרויקט The Art Platform On כחלק מהביאנלה של ירושלים 2023.

נומדיזם הוא קונספט המשקף את אורח החיים של נווד. כיום, נושא זה הופך יותר ויותר רלוונטי, כיון שהוא משקף את תהליכי ההגירה העמוקים המתרחשים ברחבי העולם. במקביל הוא מעלה שאלות חשובות לניתוח של חברה מודרנית שהגיעה לדיגיטליזציה, בעלת השפעה עמוקה על התרבות והאמנות ומגדירה במובנים רבים את פעילות האמנים הדיגיטליים כדרך חיים חדשה.

האוצרים מישראל, רפובליקת קוריאה, בלגיה, צרפת וארה"ב, מציגים האמנים הנבחרים. הפרויקט הזה נועד להיות פעולה קולקטיבית בניסיון לאתחל מחדש את המצב נוכחי באמצעות שפת האמנות העכשווית.

האנושות נכנסה לעידן האוטו-אבולוציה. הודות למדע ולטכנולוגיות חדשות, האדם מרחיב את גבולות היכולות הביולוגיות, התקשורתיות והטכניות שלו. אנחנו הופכים יותר ויותר ליוצרים, משתמשים וצופים במציאות מלאכותית המרחיבה את גבולותיה, שהולכת ונעשית במהירות לחלק בלתי נפרד מחיינו. אף על פי כן, האיום של דיגיטליזציה מוחלטת המובילה לביטול הפרטי והפרט, חוסר השליטה בבינה המלאכותית, ההנדסה הגנטית, הסכנה של אסונות טכנוגניים ושל פיתוח אמצעי השמדה יותר ויותר יעילים - כל מה שמתלווה להתפתחות העולם הטכנולוגי - מעורר בחברה פחדים רבים, ביקורת ולעתים אף דחייה עזה.

אנו מאמינים כי בנסיבות אלו דמותו של אמן מקבלת חשיבות מרכזית. אמנות הפונה לעולם החושי של האדם, לאינטואיציה ולתודעה שלו, בחיפוש אחר צורות ביטוי חדשות, משתזרת בידע המדעי. זה מאפשר לאמן, ששולט במדיה חדשה ומשלב בעשייתו מדע (Science Art), לקחת חלק פעיל ביצירת מציאות חדשה, לגבש את רעיונותיה, לחזות את העתיד, לבנות דיאלוג עם הבלתי נראה, הבלתי ידוע והבלתי מוגדר. האמן הופך למעין מגשר עם המציאות המלאכותית, לחלוץ ומורה דרך אל עולם העתיד. הוא הופך לנומד, הנודד בעולם הלא נודע ומוביל אחרים בעקבותיו. במסע המשותף הזה אנו מתנסים בדיאלוג עם העולם המלאכותי המוזר, זו היא הזדמנות לשלב אותו בתודעתנו וליצור בסיס מוסרי, "אתיקה חדשה" של אינטראקציה עמו.

נראה כי נושא הפרויקט – נומדיזם – רלוונטי במיוחד עבור מדינת ישראל. לעם היהודי ניסיון היסטורי רב בתחום הנוודות. רוב היהודים הגיעו אל אדמתם ומדינתם בתקופות שונות, ורבים מהם, כמו חלק מהאמנים המשתתפים בפרויקט, הם עדיין נוודים הפזורים ברחבי העולם.

THE CONFERENCE

הכנס

ירושלים
23 בנובמבר 2023

 

נומדיזם הוא קונספט המשקף את אורח החיים של נווד. נווד בוחר בתנועה כדרך לשרוד או למצוא מקום לחיים טובים יותר. כיום, נושא זה הופך יותר ויותר רלוונטי, כיון שהוא משקף את תהליכי ההגירה העמוקים המתרחשים ברחבי העולם. במקביל הוא מעלה שאלות חשובות לניתוח של חברה מודרנית שהגיעה לדיגיטליזציה, בעלת השפעה עמוקה על התרבות והאמנות ומגדירה במובנים רבים את פעילות האמנים הדיגיטליים כדרך חיים חדשה.

bottom of page